Schrijven en meer

We zijn alweer bijna aan de decembermaand! Wat voor maand maken jullie ervan? Een drukke maand met allerlei afronding, of een rustige maand, met bezinning en planning voor het nieuwe jaar? Ik ben er nog niet helemaal uit welke variant het bij mij wordt, al kijk ik stiekem al een beetje terug naar het afgelopen jaar. Deze maand is het 4 jaar geleden dat ik startte als freelancer en ik ben nog steeds zo blij dat ik die keuze heb gemaakt.

Ook mijn wens: meer schrijven, is dit jaar meer uitgekomen; er komen steeds meer schrijfopdrachten op mijn pad, voor diverse klanten. Daarnaast mag ik mooie interviews verzorgen en dat levert bijzondere ontmoetingen op. De afgelopen maand verscheen er een nieuw interview op www.daretoo.nl. Irene Wing Easton vertelde me over haar besluit haar boek in eigen beheer uit te geven en wat dat met zich meebrengt.
In het vakblad van de VMCE (vereniging voor mensen met eczeem), GAAF!, verschijnen de komende editie twee ervaringsverhalen van mijn hand, met dank aan de mensen die hun verhaal wilden vertellen. Deze week staat er nog een artikel over Gezinsmanagement gepland, voor het Januarinummer van Kiind, www.kiind.nl. Een onderwerp dat me na aan het hart ligt.
Tussen al die bedrijven door blijf ik blij met de enkele redigeerklus die er tussendoor komt en niet te vergeten mijn samenwerking met kinderboekenschrijfster Nanda Roep, www.nandaroep.net.

Na een lange tijd van thuiswerken kijk ik zo langzamerhand ook weer wat om me heen, naar een vaste werkplek buiten de deur. Die tendens zie ik bij meerdere thuiswerkcollega’s. Thuiswerken is heerlijk en flexibel, maar af en toe ook stil en er ligt te veel afleiding op de loer. Eens kijken wat het nieuwe jaar op dat vlak brengt.

Ik verheug me op de gezellige decembermaand en wens jullie alvast een hele fijne en warme maand toe!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *