manon218

Ik ben Manon (1971),  freelance redacteur, tekstschrijver en auteur.
Al van jongs af aan houd ik van taal & talen, en sinds 1997 mag ik deze voorliefde toepassen in mijn werk. Ook voor boeken & lezen kun je me wakker maken.
In 1995 studeerde ik af aan de HBO-opleiding BDI (Bibliotheek en Documentaire Informatie), waarna ik een aantal jaren als bibliothecaris en mediathecaris werkte voor diverse schoolbegeleidingscentra (voor basisonderwijs) in het land.
In 1997 maakte ik de overstap naar de uitgeverij, waar ik startte als redactieassistente.
Een jaar later kwam ik als bureauredacteur in dienst bij een redactiebureau, waar ik ruim 9 jaar met veel plezier heb gewerkt, tussentijds ook een jaar als teamleider bureauredactie.

Om diverse redenen besloot ik eind 2007 mijn baan op te zeggen, maar ik wilde zeker geen afscheid nemen van mijn vak! Er kwam een mooie freelanceopdracht op mijn pad.
Voor ik het wist stond ik ingeschreven bij de KvK en was mijn tekstbureau meer dan tekst een feit.

Benieuwd naar mijn aanbod?
Bekijk de pagina’s werkt aan en werkt samen met, of bel of mail me, via contact.
Ik vertel je graag meer!

pc60

(online) redactie

Als redacteur lever ik onder meer een bijdrage (voor folio en online) aan lesmateriaal voor mbo, vmbo, havo en vwo. Ook verzorg ik kopij- en proevencontroles van uiteenlopende uitgaven.

boek60

tekstschrijven

Als tekstschrijver verzorg ik webteksten voor onder meer bedrijven in het MKB, trainingscentra en voor de websites van startende ondernemers.

potlood60

auteurswerk

Als auteur mag ik een bijdrage leveren aan lesmateriaal voor het vo en het mbo.