Boekenwurm in een wereldstad

Vorige week was ik op uitnodiging van mijn schoonmoeder een paar dagen in Parijs.

Het was voor mij de eerste keer dat ik de stad bezocht, dus je zou denken dat alle bekende bezienswaardigheden op mijn wensenlijstje stonden. Maar toen ik mijn lijstje naast dat van mijn schoonmoeder en schoonzusje legde, moesten ze lachen. Bovenaan mijn lijstje stond namelijk een bezoekje aan de bijzondere boekhandel Shakespeare & Co, in hartje Parijs. En daarna kwamen pas de Notre Dame, de Eiffeltoren en andere beroemde bouwwerken.
Gelukkig is mijn schoonzusje net zo’n boekenwurm als ik, dus op dag 1 togen we samen op weg, terwijl mijn schoonmoeder een rustig plekje zocht in het dichtstbijzijnde park.

Boeken, ze zijn zo onlosmakelijk met me verbonden, privé en in mijn werk.
Vraag me wat mijn favoriete vakantiebezigheid is en ik zeg steevast: met een boek op het strand of een andere mooie plek. Ik laat altijd ruimte in mijn koffer voor nieuwe aanwinsten. Daarbij maakt het me niet uit of het Engelstalige, Duitstalige of Nederlandstalige boeken zijn. Alleen aan de Franse taal waag ik me (nog) niet. Gelukkig is Shakespeare & Co een Engelstalige boekhandel, dus dat was geen probleem.

Op de terugweg was mijn koffer 2 keer zo zwaar als op de heenweg. ‘What’s new’, zou mijn partner zeggen. J
Natuurlijk hebben we na ons bezoekje aan de boekhandel ook alle bekende hotspots bezocht en zijn we nog in een van de woonhuizen van Victor Hugo geweest. Prachtige stad, dat Parijs!

Dubbel zo blij ben ik dat er bij thuiskomst mooie nieuwe opdrachten op me lagen te wachten, waarin ik mijn liefde voor boeken en tekst(en) kwijt kan. Zo mag ik de komende weken een manuscript redigeren, cursusmateriaal beoordelen, ben ik bureauredacteur voor een lesmethode Duits en lever ik de teksten voor 2 websites.
Een drukke maand, met fijne opdrachten.

Ten slotte staan er ook voor mijn Twitterleesclub @LeesTweeps (samen met @MarijevdhPeters) mooie dingen op stapel. De komende tijd lezen we een beroemde klassieker: Eline Vere, van Louis Couperus, waarover we op zondagavond 9 juni a.s. discussiëren.

Maar genoeg geschreven OVER nu. Aan het werk MET! Tot een volgende update!